(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
sýrová roláda
Potřebné ingredience
350g eidamu, 2 jarní cibulky, 10g pažitky, 100g šunky, 100g trvanlivého salámu, 2 vejce uvařená na tvrdo, 50g másla, 300g lučiny, mletý bílý pepř, sůl
Postup přípravy
Eidam nakrájíme na kostičky, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do hrnce s vroucí vodou. Sýr necháme zvolna roztavit.
Jarní cibulky s pažitkou očistíme a nasekáme nadrobno. Šunku a trvanlivý salám pokrájíme na malé kostičky. Vejce nasekáme, nebo prolisujeme.
V misce utřeme změklé máslo s lučinou. Přidáme vejce, kostičky šunky a salámu a pažitku. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Z mírně zchladlého roztaveného sýra vyválíme (mezi potravinářskou fólií) obdélníkový plát asi 5mm silný. Potřeme ho připravenou nádivkou, posypeme cibulkou a svineme. Roládu pevně zabalíme do alobalu a alespoň na 6 hod. uložíme do chladna ztuhnout.
Pokud nahradíte šunku a salám nadrobno nakrájenou červenou, oranžovou a zelenou paprikou, získáte skvělou vegetariánskou verzi, která bude lahodit i oku.
Jarní cibulky s pažitkou očistíme a nasekáme nadrobno. Šunku a trvanlivý salám pokrájíme na malé kostičky. Vejce nasekáme, nebo prolisujeme.
V misce utřeme změklé máslo s lučinou. Přidáme vejce, kostičky šunky a salámu a pažitku. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Z mírně zchladlého roztaveného sýra vyválíme (mezi potravinářskou fólií) obdélníkový plát asi 5mm silný. Potřeme ho připravenou nádivkou, posypeme cibulkou a svineme. Roládu pevně zabalíme do alobalu a alespoň na 6 hod. uložíme do chladna ztuhnout.
Pokud nahradíte šunku a salám nadrobno nakrájenou červenou, oranžovou a zelenou paprikou, získáte skvělou vegetariánskou verzi, která bude lahodit i oku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
finka19
(upraveno)
3. 4. 2009, 20:55
Výborná chuť...
stafik
(upraveno)
1. 4. 2009, 14:29
Tuhle roládu jsem dělala a je výborná..